For at kunne se sine sider på nettet skal man have et domæne-navn og et webhotel.
Her får man et login – idag typisk via en webside – hvor man kan uploade sine websider til en mappe der der vil loade den fil man har givet navnet : index.html – når man skriver domænenavnet ind i browservinduet. Man skal på webserveren sørger for at mappen med billeder og css filen også uploades.
Man kan også overføre sine filer via et ftp-program – meget udbredt er Filezill
a det er hurtigt, gratis og let at håndtere.
Der er to udbredte typer webserver: windows og apache. I forhold til html fungere de på samme måde, men på en server vil man ofte benyttet sig af databaser og hente data ind i sin html-fil via en database. For at kunne det skal man benytte sig af de endnu et sprog : et sprog til dataforespørsler og her er der en forskel på de to store webserver – de benytter sig af forskelige sprog. Forskellen er ikke kæmpe stor men alligevel – forskellig syntax. De to sprog som php og aspx – kan sættes direkte ind i html – kan hente data fra databasen. Dette er integreret i et CMS-system – som jo er et system til at opdatere og vedligeholde data på en webside.
Hvis man skal arbejde med WordPress som er det mest udbredte CMS system skal man vælge en Apache løsning med database og php.
Af billige gode danske webhoteller kan Meebox eller Unoeuro anbefales. Priserne ligger på ca. 10kr om måneden for et begynderhotel med database og php osv. Og man kan have mange webdomæner på. Begge dissse har de såkaldte one-click cms installationer – så med et click kan man få et cmc-system startet.