Javascript

Javascript eller Ecmascript er et script sprog som afvikles i browseren og ikke på brugerens computer – det er derfor sikkert og implementeret i alle browsere i dag. Jquery er et såkaldt javascript bibliotek som gør det lettere at tilgå stylesheets elementerne. For at gøre brug af dette bibliotek kan man downloade dette bibliotek og placere det på sin webserver. Man kan også vælge at linke til det bibliotek som fx. google har liggende på deres server – det kan gøre det hurtigere for brugeren da det oftest er indlæst i brugerens browser-hukommelse.

<script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.10.1/jquery.min.js"></script>

$(document).ready(function(){
  $("p").click(function(){
    $(this).hide();
  });
});

W3schools og JQuery.coms learning er udemærkede resourcer til at komme i gang med at lære.

Lille opgave:
Prøv at oprette et html dokument med 2 id boxe #hide og #show og noget p-tekst og følgende jquery script:

<script type="text/javascript">// <![CDATA[
$(document).ready(function(){     	$("#hide").click(function(){   	$("p").hide(); 	}); 	$("#show").click(function(){   	$("p").show(); 	}); });
// ]]></script>

Vi vil hente et færdig programmeret script og implmentere et galleri så vi kan se hvordan man kan hente og implementere et af de utallige scripts der findes.

Vi kigger på den udemærkede og simple basic-slider – vi skal hente scriptet og sætte link ind i head sektionen for at loade scriptet og link til jquery biblioteket.