Billeder

Der 3 billed formater man kan bruge på nettet: gif, jpg, og png.

Gif (Graphics Interchange Format): Et meget begrænset format mht. farver 256 farver eller gråtoner. Men det fylder det ikke meget og kan desuden indeholde animation. Kan bruges til enkel grafik med begrænset antal farver. Kan indeholde et gennemsigt lag.

PNG (Portable Network Graphics) Det nye format som kan bruges til billeder og desuden har et gennemsigtigt lag. Og desuden animation. Det er udviklet som en afløser for gif-formatet. Det er både anvendelig til billeder og tekst.

Jpg eller JPEG(Joint Photographic Experts Group): Er velegnet til fotos og kan indeholde millioner af farver – tekst vil dog ikke tage sig godt ud – det bliver uldent i kanten. Men til ren foto er det et godt valg og kvaliteten kan justeres så der er optimal forhold mellem størrelse og kvalitet.

En gif animation.

En gif animation.

logo i png

logo i jpg

logo i jpg

De fleste billed behandlingsprogrammer kan eksportere ovenstående formater: photoshop, fireworks, gimp mfl.
digital trend er en list med gode bud på gratis programmer.

Billeder sættes ind vha IMG- tagget : <img src=”billedetsnavn.jpg”>  ofte vil vi vælge at placere billeder i en mappe ved siden af html-filerne – derfor skal vi angive mappensnavn/billedetsnavn: <img src=”mappe/billed.jpg”>

Billeder vil lægge sig ved siden af hinanden på en lang række som bokstaverne gør det!

Hvis man vil have teksten til at flyde rundt om et billed skal man i css floate sit billed.

Et sjovt eksempel på den ultimative kombination af gif, jpg og png kan du se her!

 

Leave a Reply