CNC, Laser cutting og 3d print

Du har måske hørt om disse maskiner før – Lasercutteren og CNC maskinen tager udgangspunkt i et materiale som formes af enten skærende værktøj eller en laser stråle som brænder sig igennem materialet. 3d print som er den nyeste teknologi er udgangspunktet et materiale som bliver smeltet og presset igennem en dyse og afkølet ved at lægge lag på lag af materiale kan man formgive et objekt.

3d print

3d print tager ofte længere tid afhængig af størrelse på objektet – til gengæld kan man konstruerer og formgive på en helt ny måde. 3d print bruges til prototyper og forme. Man eksperimentere og med at bygge huse med en 3d printer. Der sker en meget hurtig udvikling på området og der kommer hele tiden nye materialer til.

Lasercut

Lasercut som bruges til at skære flade objekter eller plader – af træ eller acryl, metal, læder stof mv. Lasercut er en meget hurtig metode – og den bruges også til prægning.

CNC

CNC maskiner kommer i direkte kontakt med materialet og bruges både til træ og metal – den skære ved hjælp af forskellige bits i materialet. Det bruges i stor udstrækning til produktion af maskindele – forme – i møbelproduktion mv.